lørdag 8. januar 2011

Med naturen i interiøret


Vi blir stadig mer glad i å trekke naturen inn i interiøret. Den største interiørtrenden nå er uten tvil den industielle, røffe stilen med gråtoner og grove naturmaterialer.

Disse vakre inspirasjonsbildene er fra Biri Tapet. Stråtapetet er et miljøvennlig naturprodukt som gir en egen varme til et hvert rom. Halmen skifter rolig fargenyanser ettersom lyset endrer seg.


Ingeborg Semb driver Biri tapet på Biri, 20 km sør for Lillehammer. Det var Ingerborgs bestemor Klara Schee som grunnla bedriften i 1938. Tapeten er laget av egenprodusert havrehalm som er vevd sammen med bomullstråder i ulike farger.

Veving var en naturlig del av gårdens virke, og en dag prøvde hun å legge halm sammen med lintråder inn i veven. Hun syntes selv det så spennende ut, og bestemte seg for å invitere til stort selskap for å høre om det var flere som var enige med henne. Og det var det..!

Blandt gjestene var det to arkitekter - Arnstein Arneberg og Magnus Paulsson. De "falt pladask" for produktet og bestemte seg for å bruke det i Oslo Rådhus der tapeten henger den dag i dag.

Dette er norsk design på sitt beste. Stråtapetet stiftes rett på veggen. Tenk så enkelt og effektfullt...

Du kan besøke Ingeborg sin hjemmeside her.

11 kommentarer:

Guttemamma sa...

God morgen!!
Tusen takk for bok i posten i går, koste meg med den i går kveld. Så gøy at dere har reist litt rundt i landet. Nå gjelder det å ha den i vesken til enhver tid:-)
Veldig stas å få være med i boken...
Her er det på med ull, vi skal tilbrimge dagen i LOmmedalen på kretsrenn:-)
klem og god helg♥

sylvia sa...

hei.
stilig,
sett Ingeborg på tv,.
ha en fin helg,
klem fra sylvia

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

God morgen:)
Tusen takk for Inspirasjonsguiden,den kom i går:)
Den var kjempefin..
Ja har hørt om henne og tapeten...likte godt den en kunne stifte på veggen:)
Ha en fin fin lørdag i sneværet...
klemklem

Hulda sa...

Virkelig nydelige bilder, fulle av inspirasjon. Må se mer på disse.

Tusen takk for boka som kom i postkassen i går. Ei skjønn, lita bok!

Fra gammelt til nytt sa...

Ja, dette er en fantastisk tapet. Min mor har slik i sin stue, og den har vært på veggen i ca. 30 år, og den er fortsatt like fin. Min far drev med tepper og tapeter, så han solgte og satte opp blandt annet denne tapeten.
Liker godt at det kommer litt mer natur inn i hjemmene, bare det ikke blir tilbake til furumøblene, for det er vi vel ferdig med for en stund enda.

Jorunn

Hespe sa...

Hei kjære Maia!
Tusen, tusen takk for Inspirasjonsguiden som kom i postkassen i går! For en flott jobb dere har gjort - den har blitt kjempelekker :o) Mange flotte rabattkuponger å benytte seg av der;o) En hendig og flott bok, som jeg bare kan anbefale folk å kjøpe!! Ja, og så må jeg jo innrømme at jeg synes det er litt stas å få være med i guiden da...

Ingeborg ja, det var vel hun som var med i Jakten på kjærligheten det. Brukte å se på den serien, og husker godt denne spesielle tapeten hun laget.

Her hos meg går alt litt sakte i dag - er litt småforkjøla med rennende nese og tungt hode - prøver å få gjort litt, men det går ikke akkurat i rakett fart...;o)

Ønsker deg en herlig helg vennen!

Stor klem fra Hildegunn

brudeblogg sa...

Så bra at du reklamerer for norsk design og norskprodusert kvalitet!
Det som er smart med stråtapet er at den kan dekke over mange ujevnheter og hull, så man trenger ikke jobbe så mye med underlaget før den settes opp.

Mitt hvite hus sa...

Herlig innlegg... syns det er veldig kjekt at naturen er i vinden.. fargene og matrialene liker jeg veldig godt..

ønsker deg en fin helg o=)

klemmer

Solveig`s familie og Interiør blogg!! sa...

Hei!! Stilig tapeter!! :)
Ser at jeg liker det røffe mer og mer her i huset å :)

Har også sett Ingerborg på TV!

Ha en fin Søndag i morgen!
Klem fra Solveig i svingen!

Cherry Blossom Girl sa...

Tusen takk for den flotte Inspirasjonsguiden jeg fikk i posten! Utrolig gøy å få være med i den, og hele boken har blitt fantastisk fiiiin!

Håper du har hatt en god helg!
Stor glad klem fra meg :)

Solveig sa...

Inspirerende og kjekt å se slike fargekombinasjoner:o) Her hos meg går det i maling for tiden. Finner liksom ikke den rette gråbeige fargen jeg er på jakt etter. Enten blir de for gule, eller for rosa...eller for grå. Tror de må være psykologer de som jobber i maleforretninger;o))))
Men her hos deg er det alltid noe fint å finne - får stikke innom her for å få roet hjernebarken litt av og til:o)))

Fin kveld til deg.
Klem fra Solveig