søndag 24. mai 2009

Pelargonium x domesticum

Det riktige vitenskaplige navnet er pelargonium x domesticum. I Skandinavia kaller vi den ofte for engelsk pelargonia - da den ble foredlet nettopp i England på 1800-tallet. Svært få av de opprinnelige hybridene eksisterer dessverre ikke idag, men en klassiker er Lord Bute fra 1910.

Engelske pelargoniaer vil helst ha en periode med temperaturer nede i 8-10 grader for å lage nye blomsteranlegg så de norske sommernettene er perfekte temperaturmessig - og man får da et fantastisk blomsterflor i krukker ute på ettersommeren!

Favoritten til mange av oss bloggere er vel Mårbacka eller Dronning Ingrid. Jeg liker så godt den lyse rosa fargen. Ekspertene sier at jo mer sol den får jo mørkere rosa blir blomsten. Informasjonen har jeg hentet fra Pelargonia.no Her finner du alt du ønsker å vite om denne sjarmerende blomsten.
Stigen som blomsten står på hentet jeg lørdag på posten. Den er kjøpt hos Lobelia. En av mine favorittbutikker på nett. Sammen med stigen lå det en liten pakke med de skjønne grå lysene som dere ser i kurven. Så hyggelig med en liten overraskelse :)
Kjolen i bakgrunnen er brudepikekjolen til prinsessen vår. Den ble brukt for 2 år siden når vi giftet oss utendørs på verdens skjønneste sted. Mer om det når vi har bryllupsdag i august
Ønsker deg en fin start på uken!
En blomstrende klem

22 kommentarer:

Lobelia-damen sa...

Heisann,
Så flott stigen ble. Du har et så flott hjem! Jeg elsker de høye vinduene dine og rosettene i taket....drømme...skulle hatt en byleilighet i Paris, med store, høye vinduer og tynne blafrende gardiner....Paristrafikken (litt lavt) utenfor og lukten av nybakte baguetter.....aaah.... Ja måtte jo selvsagt også hatt et hus på landet da! Med stor frukthage og egen produsert vin...ha ha..jaja, enn så lenge koser jeg meg i "Gosenkosen" - verdens beste nabolag!
Tusen takk for så fine ord - det setter vi pris på vet du :-)

Ha en strålende uke :-)
W

små og store drømmer sa...

Takk for hyggelig kommentar og at jeg har blitt linket til fra bloggen din. Sånnt er jo litt stas :) :)
Håper du har hatt en deilig helg og at du får en fantastisk uke..
Klem

Englefryd sa...

Så flott pelargoinia. Jeg har også kjøpt min aller første i helga, men har desverre ikke særli grønne fingre, så vi får se hvordan det går med den. Så kjempe flott kjole satt jeg å tenkte igjennom hele innlegget. Også var det brudepikekjole, så koselig å henge den til pynt. Håper å høre mere fra utendørsbryllupet ja, vi giftet oss også utendørs fro snart ett år siden.

Håper dere får en flott star på den nye uken.

Klem

moa sa...

..så skjønne bilder hos deg,maia!
øyegodis som jeg bare elsker..!
mmm...spennende med fremtidige innlegg om bryllupsdag...i august!
det har jeg også..hvilken dato har du da..? kanskje vi har samme:0)

moaklem

Guttemamma sa...

...og hva er dette vanvittig lekre kjolen henger på...???

Nanni sa...

Så flott med denne informasjonen om pelargonium, en blomst jeg skjønner jeg må ha nå som jeg er bloggedame (fniis)... Jeg forbinder blomsten med mormor, en dame jeg elsker, så blomsten har gode vibber for meg..

Ha en god ny uke!
Klem fra Nanni :)

Dariasrosastue sa...

utrolig flott skillevegg du har der!

Hulda sa...

Så nyyydelige bilder! Helt herlig sammensetning av skilleveggen, trappen/stigen og pelargoniaen. Dette var bare helt skjønt. For ikke å snakke om lampen i fattigmannssølv da! Har en slik som kan henge. :) Ha en fin dag!

Magny sa...

nydelige bilder,- som klippet ut av et magasin...

ønsker meg også dronning ingrid, skal ha den med på landstedet i sommer...
ønsker deg en vakker solrik uke..
god klem fra magny***

Hespe sa...

Hei venn...
Pelargonia er kjempeflott, og jeg har flere av de hjemme...;o)

Sååå nydelig det skjermbrettet ditt var, og helt nydelig med den søte lille hvite kjolen til. Stigen du har kjøpt på Lobelia var også helt super, og passet så fint til blomsten og annen stæsj.. Lobelia er forøvtig også en av mine favorittar hva nettbutikker angår.... Selv om prisene er gode, er det likevel lett å "blakke" seg der...:-D

Ha en supergod uke videre!

Stor klem fra Hildegunn

Solrosa sa...

Hei!

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Så fint skjermbrett du har!

Ønsker deg en fin uke!

Sol

Babb sa...

Hei! Kjempefine bilder! Må vel kjøpe meg en slik blomst etterhvert jeg også;)

Maliva`s verden sa...

Hei Maia(pussig,først nå la jeg merke til navnet ditt..blir ofte kaldt det selv jeg..hi-hi)
Grattis med ny og vakker header...også så gøy at du la ut masse info om Pelargoniaen..for det hadde jeg et innlegg om inni mitt hue..Men nå må jeg lande først,etter en fantastisk tur til Paris..."dån"for en by....Go`ukestart til deg fra Maia

moa sa...

hei maia -
vi har 22.august..ganske nære da, hihi!
..jeg har faktisk også lest noe mindre enn vanelig etter jeg startet opp med blogging..kanskje ikke så rart..alt tar tid!
kjempeklem fra meg..

Susanne sa...

Er ikke den flasken fin? Jeg fikk den av en venninne ifjor. Den har stått på kjøkkenbenken til pynt i snart et år ;O) Har ikke hjerte til og drikke den. Min yngste har mast leeeenge om å få drikke innholde. Mor nekter, he-he... Det er fransk lemonade, kjøpt i Danmark. Og veeeldig god ifølge min yngste ;O)

Nydelig bilder du viser på bloggen. Lampen fra JDL er råfin. Kanksje det blir en sånn på meg også...

Ha en fortsatt fin uke!

Klem Susanne

PINK DAYS STUDIO-SHABBY CHIC sa...

me encanto tu blog volvere
saludos¡
karina
pink days studio-shabby chic
buenos aires
argentina

Perler på en snor sa...

Alt hos deg er så fint, men best av alt liker jeg skjermbrettet ditt tror jeg. Snart skal jeg kjøpe meg noen fine rosa blometer selv, gleder meg, de er så fine!

Ha en fortsatt fin uke!

Silje sa...

takk for den koselige kommentaren i bloggen min :) Bloggen din er bare herlig! Elsket skillebrettet ditt også pelargoniaen!!

Duften av erteblomster sa...

Nydelige bilder...herlig!

Klemmer,
Vibeke.

-Mia- sa...

Nydelige bilder, og mye god info! :-) Ha en fin pinsehelg! Klem-Mia

Anonym sa...

Hei,

for en utrolig flott og inspirerende blogg du har!.Jeg har lenge lett etter en skillevegg og den du har var bare utrolig pen. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den og om du har noen tips om hvor man kan titte?.

Ha en fortsatt fin dag.

milla:)

Anonym sa...

感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人