søndag 8. mars 2009

kort og godt glede

Jeg samler på gamle postkort. Jeg har noen gamle og noen nye. Dette er kjøpt nytt, men jeg synes det er så utrolig fint. Det er ikke så ofte man får håndskrevne kort i posten lenger, men derfor er det jo ekstra koselig å få ett. Noen mener at den gode gamle måten å sende kort på kommer til å bli borte. Det håper jeg virkelig ikke! Oppfordrer alle til å skrive en liten hilsen på et vakkert kort å sende til en god venn :)

Sammen med kort er stearinlys et "må ha fremme" her i huset. Lysdilla gjelder vel de fleste av oss. Skulle likt å vite hva årsbudsjetter på lys egentlig var... Jeg foretrekker hvite lys men det hender jeg slår til med sarte pasteller.

En fin borddekorasjon er kubbelys i ulike høyder og tett i tett av roseblader rundt. Vi hadde det til vårt bryllup og det var veldig lekkert.

I dag snør det ute og jeg har endelig fått litt tid til å blogge. De siste ukene har vært ekstremt hektiske på jobb. Deilig å kjenne roen med en kaffekopp og mine mange tente lys. Nå skal jeg ta turen rundt til alle de fine bloggene deres der ute. Det gir glede og ro det!
Mange varme klemmer fra meg

16 kommentarer:

HEIDIS KLEINES PARADIES sa...

Du hast ein schönes Hobby. Alte Postkarten sammeln. Weisst Du was, es ist doch schade, dass nicht mehr viel mit der Hand geschrieben wird. Das Internet hat die gute alte Post fast abgelöst. Dabei ist eine Karte, die man in der Hand halten kann und immer wieder ansehen kann, doch viel was persönlicheres. Da hilft es nur, auf Flohmärkten zu stöbern.

Liebe Grüsse und einen schönen Sonntag wünscht Dir

heidi

Hulda sa...

Det kortet er virkelig fint. Ser så gammelt ut. Ja, man burde absolutt ta utfordringen din og sende et kort med en liten hilsen. Jeg skrev mye brev før, nå er det bare sms og mail. Men, jeg sender mange julekort, og av og til sender jeg noen av mine selvlagde kort. :) Fin lysdekorasjon du har satt sammen. Det er koselig å tenne lys. Men, snart har vi lys og sol hele døgnet her nord. :)

Kerstin sa...

Nydelig kort du har fått...jeg er helt enig med deg..liker å få brev og kort...sender faktisk også litt, men kunne vært flinkereO=)

Litt kjedelig å bare få regninger og reklame i postkassen:O=)

Ha en fin søndag Klem Kerstin

Ingrid sa...

Så fin borddekorasjon du har laget! :) Og kort i posten er alltid koselig.. spesielt nå som det er så sjeldent.
Ha en fin søndag!

Maria sa...

Så fint! :) Og så søt den lille "kanna" var ;)
Jeg liker også kubbelys i forskjellige høyder, men har ikke tenkt på roseblader.. det er nok lekkert.
Klem

Maliva`s verden sa...

Hei,takk for koselig hilsen...Ja gjett om jeg/vi har fallt for Ste.Maxime...en av grunnene er som du sier,sentralt ifht.de andre byene/stedene rundt...Er åpen for tips om flere steder du/dere har vært...selvom ikke turen går nedover i år(var der i 3 uker i fjor sommer)blir det neste år igjen....Har du forresten vært i Aix-de-Provence..falt helt for den byen jeg...Uff nei nå ble jeg helt gira her jeg sitter,frankofil som jeg er:O) Proffite de la vie

moa sa...

hei vennen -
så koselig å høre fra deg.. skjønner du har det hektisk på jobb om dagen, men så spennende..SPA på norefjell, ojoj..hva er din oppgave der?..ble litt nysgjerrig nå..Du har fått med deg at det åpner en linneas hage til..? åpningsfest i morgen kveld, og åpning av butikken tirsdag - blir spennende! Flekker på duker...mange velger å klore de, men der er litt skummelt om de er gamle..tekstilene tåler det jo ikke..salt er jo et kjerringråd som kan prøves..!
Ha en spennende onsdag med åpningen - vi snakkes! klem fra meg..

Duften av erteblomster-Vibeke sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Hei :o)

TUSEN TAKK for at du minnet meg på Mehren sitt dikt, synes også at det er spesielt vakkert!
Kan tenke meg at det var rørende når forloveren din leste det til dere i bryllupet...

Ønsker deg en ny fin uke,
klemmer

Randi sa...

Heia...
Håper du har det bra på ein mandag!:-)
Men årre store for ein fin blogg du har,nydleg!!
Ja kan du skjønne kor dumt det er at oss ikkje sender meir kort pr. post,det er no kjempe kjekt å få!!
Stearinlys ja....huff eg tør ikkje rekne på det men det er bra store summer i året eg brukar,men skit på lys MÅ eg ha,massevis:o)
Å om uhellet er ute å eg får lys på ein duk,ja da legg eg den i frysaren ei stund,brekker så av det som er på,resten tar eg med avispapir og strykejernet...ja husk å skru av dampen på hjernet;)
Da vil eg ønske deg ein fin mandag!Klem!

kleiva sa...

Hei
Nydelige ting du har!!
utfordring til deg, inne hos meg!!
Ha en fin uke;-)
Kristin

Fotballmamma sa...

Det var virkelig en god idè, ikkeno som er hyggeligere enn når det ligger noe annet enn regninger i posten...

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Helt enig med deg ang det å skrive kort!
Det er jo så koselig å få.

Jeg tviholder på å skrive personlige julekort hvert år (og det i seg selv er jo alt for sjeldent!), selv om samboeren helst vil sende ut et felles julebrev printet ut fra maskin...Men der går grensen;-)

Man skriver generelt alt for lite for hånd, og det merker jeg også selv...skriften min blir mindre og mindre pen, og jeg blir fortere sliten i fingrene...og dette kommer ikke av alderen*s*
Skremmende utvikling...

Ha en fin kveld!

Tyra sa...

Jeg håper og tror at snegleposten vil bestå! Det er alltid hyggelig å få noen ord uansett om det kommer på mail eller SMS, men det er noe helt spesielt med kort på gamlemåten...Det er liksom bare regninger og reklame som kommer i postkassa, og da er det jo utrolig hyggelig med et vakkert kort eller brev med noen hyggelige håndskrevne ord.
Ha en fin dag!
Klem fra Cathrine

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Vilket jättefint gammalt kort.
Ha en bra helg!
MARIA

salige lavendel sa...

Det er visst en stund siden jeg har håndskrevet et kort til noen...tror jeg skal følge din oppfordring og gjøre det. Det ER faktisk veldig koselig og enda mer personlig at det er ens egen håndskrift.